Behandlingar

chiropractic

Jag utför olika sorters behandlingar för att minska dina besvär i rygg, nacke, armar, händer, fötter och ben.

Jag utför olika sorters behandlingar för att minska dina besvär i rygg, nacke, armar, händer, fötter och ben.

Vad är kiropraktik?
En behandlingsform för besvär eller skador i muskler, leder eller nerver som har uppstått från problem i eller omkring rörelseapparaten. Ordet kiropraktik kommer ursprungligen från grekiskan och betyder ”behandling med händerna”.

Mina olika behandlingstekniker
ART, Active Release Technique: En manuell behandlingsteknik vars huvudfunktion är att återställa rörelsen mellan muskelfasciorna. Med ART kan jag också behandla leder, ligament och menisker, samt återställa rörelsen mellan nervmuskel vid exempelvis karpaltunnelsyndrom (domningar i armar och ben).

DNS, Dynamic Neuromuscular Stabilization
En manuell rehabiliteringsform för att optimera rörelsesystemet baserat på vetenskapliga principer av developmental kinesiologi (DK). Utvecklaren av DNS är Professor Pavel Kolar PT, PhD.
Professor Kolar är influerad av de ”stora” från ’Prague School of manuell medicine’, Karel Lewit, Vladimir Janda, Vaclav Vojta och Frantisek Vele. DNS har snabbt skapat uppmärksamhet och acceptans i sportrehabilitering. Kan användas för både återhämtning från muskeloskeletala skador samt skadeförebyggande. Indikationer för DNS är exempelvis stroke, diskproblem, smärta och problem i rörelseapparaten.

AK, Applied kinesiology

kinesiology En kiropraktisk teknik som i huvudsak går ut på muskeltestning för att finna inhiberade muskler och återställa balansen mellan musklerna.